DGS - Dikey Geçiş Sınavı ve Puanları Hakkında!

2023 DGS Sonuçları Açıklandı!

Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçları açıklandı! ÖSYM yüzbinlerce adayın beklediği 2023 DGS sonuçlarını açıkladı!

Türkiye genelinde binlerce öğrencinin merakla beklediği an sonunda geldi. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2023 Dikey Geçiş Sınavı sonuçlarını açıkladı.

2023 DGS SONUÇLARI AÇIKLANDI!

DGS sonucunu öğrenmek isteyen adaylar, T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle ÖSYM’nin resmi internet sitesine giriş yaparak sonuçlarına ulaşabilirler. ÖSYM sonuç sorgulama ekranına ulaşmak için buraya tıklayınız!

DGS tercih dönemi, 464 bin 281 aday için yeni bir başlangıcın habercisi olarak ön plana çıkıyor. Her bir öğrenci, kendi ilgi alanlarını ve yeteneklerini değerlendirerek mesleki geleceğine yön verecek tercihlerini yapacak. Bu tercihler, mesleki gelişimlerini en üst düzeye taşıyacak ve öğrencilerin kariyer hedeflerine ulaşmalarını sağlayacak kritik bir adımı temsil ediyor.

DGS Taban Puanları 2023 DGS Üniversite Puanları 2023 DGS Açıköğretim Puanları 2023 DGS Puan Hesaplama 2023

Geçmiş yılların DGS taban puanları, adayların tercih yaparken rehberlik sağlayan önemli bir faktör olarak öne çıkıyor. Tercih yaparken adaylar, hem meslek alanlarına hem de taban puanlarına göre tercihlerini belirleyerek gelecekteki meslek hayatlarını daha sağlam temellere oturtma fırsatı bulacaklar.

2023-DGS Cevap Kâğıtları ve Aday Cevapları Erişime Açıldı

Adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresine T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yapıp ilgili sınavı ve “Cevap Kâğıdı Görüntüleme” ekranını seçerek sınavda kullandıkları cevap kâğıdı görüntüsünü, işaretlemelerini, işaretlemelerinin optik okuyucularla okunması sonucu elde edilen cevaplarını ve doğru cevapları görebileceklerdir. Ayrıca adaylar, aday cevaplarının ve cevap anahtarının yayınlandığı form üzerindeki soru numaralarını tıkladıklarında, her soru için açılan yeni pencerede soru kökünü, cevap seçeneklerini ve sorunun doğru cevabı ile ilgili soruya kendilerinin vermiş olduğu cevabı görebileceklerdir. Sorular, adayın sınavda kullandığı kitapçığın soru ve seçenek diziliminde görüntülenmektedir. İlgili sayfada, adayların testlerdeki toplam doğru, yanlış ve boş cevap sayıları ile birlikte ham puanları da gösterilmektedir.

ÖSYM

Sitemiz DGS için özel oluşturulmuş bir sitedir. DGS puanları, çıkmış sınav soruları ve derslerin konuları ile puan hesaplama gibi DGS’ ye özgü binlerce içerik mevcut. Sitemizi daha sık ziyaret ederek DGS sürecinde bilgi sahibi olabilir, sosyal medyada içeriklerimizi paylaşarak bize destek olabilirsiniz.

Yorum Yap